Hakim Maaşları ne kadar? Hakimler, mahkemelerde çalışan ve hukuk kurallarına tam anlamıyla bağlı kalarak herhangi bir konu için kesin ve net bir karar alınmasını sağlayan kişilerdir. Hakimler, şahısların devlet veya da kişilerle yaşamış olduğu çeşitli anlaşmazlıkları çözüme kavuşturur. Genellikle işleri yoğun olan hakimler, hukuki yönde oluşan sorunları çözüme kavuşturmak için görevlidir. Bu nedenden dolayı kişinin hak ve özgürlüklerini elinden alarak kısıtlama getirebilir. Dava dosyalarının detaylı bir şekilde incelemek, yeni yayımlanan düzenlemeleri takip etmek, tamamen tarafsız şekilde karar almak, dava konusunca Türk milleti adına hüküm vermek… Hakimlerin başlıca görevlerindendir.
Fazlasıyla emek ve çaba gerektiren bir iş olan hakimlik için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Hukuk Fakültesini başarıyla tamamlamak gerekmektedir. Hukuk Fakültesi’nden mezun olan kişiler, Adalet Bakanlığı ve ÖSYM tarafından ortaklaşa bir şekilde hazırlanan sınavdan yeterli puana ulaşmalıdır. Bu sayede atanarak işlerinin başına geçebilirler.
Hukuki yönde oluşan ve işin içinden bir türlü çıkılamayan çeşitli sorun ve sıkıntıları çözüme kavuşturmak için görevli olan ortaklaşa bir şekilde hazırlanan sınavdan yeterli puan alıp, devlet tarafından atanan hakimlerin almış olduğu maaşlar da çokça merak edilen konular arasında yer almaktadır. Hakim maaşlarının ne kadar olduğu sorusu genellikle Hukuk Fakültesinde okumak isteyen kişiler tarafından sıkça sorulmaktadır. Dava dosyalarının detaylı bir şekilde incelemek, yeni yayımlanan düzenlemeleri takip etmek, tamamen tarafsız şekilde karar almak, dava konusunca Türk milleti adına hüküm vermek gibi işlerle meşgul olan hakimler, diğer mesleklere karşılaştırıldığı zaman gayet iyi ve yüksek denilebilecek bir maaş ödemesi alırlar.
Kıdem derecesi ve diğer iş unsurlarına göre farklılık gösterebilen hakim maaşları ortalama alındığında yaklaşık olarak 11.957 Türk lirasına tekabül etmektedir.