Doğurganlık diyeti nedir? Diyet kelimesini duyduğumuz zaman aklımıza gelen ilk kavram zayıflamaktır. Ancak doğurganlık diyeti diğer diyet türlerine göre biraz daha farklıdır. Normal bir zayıflama diyetinde dengeli bir şekilde beslenip, kişinin kendi vücuduna göre hazırlanan program uygulanır. Zararlı türden gıdalar diyet gereğince tüketilmez. Doğurganlık diyeti farklı olaraktan çocuk sahibi olmak isteyen çiftlerin çocuk yapmaya karar vermeden önce sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemesi ve sağlıklı beslenmesi adına ortaya çıkmış bir kavramdır. Çiftler bu dönemde normal besinlerin aksine besin değeri çok daha yüksek olan sağlıklı besinlere yönelmelilerdir. Protein bakımından güçlü olan balık, et ve süt gibi ürünler dengeli şekilde tüketilmeli ve gereksiz gıdalar yerine vitamin bakımından zengin olan meyve, sebze ürünlerine yönelmek gerekir.
Önceden belirlemiş olduğunuz bir tarihte hamile kalacaksanız ve kilonuz normal değerlerin üstündeyse doğurganlık diyetinin yanı sıra normal zayıflama diyeti de yapmanızda fayda var. Hamile kalan bir kadının vücudunda ortalama olarak 20 ila 25 kilo civarında bir artış görülür. Zaten kilolu olan birey bu kilo artışından sonra vücudunun dengesini kaybederek bünyesine zarar vermiş olur.
Doğurganlık Diyeti Nasıl Yapılır?
Doğurganlık diyeti için son derece önemli sayılan birkaç tane husus vardır. Bunlardan ilki olan ve 3 ay boyunca her gün hiçbir şekilde aksatmadan alınması gereken folik asittir. Folik asit, birçok doğal gıdada bulunmaktadır. Bu dönemde beyaz et tüketimi de oldukça önemlidir. Kırmızı ete göre çok daha etkili olan beyaz et bu diyeti uygulayacak kişiler tarafından haftada en az 1 veya 2 kere tüketilmeli ve vitamin bakımından zengin ürünler ile beslenilmelidir.